Shiatsu

Sportmasseur John van de Waarsenburg

John van de Waarsenburg, sportmasseur uit Helmond

Wat is Shiatsu

Shiatsu, acupressuur of drukpuntmassage is in de eerste plaats een manuele therapie.
Met zowel zijn duimen als zijn vingers, handpalmen, ellebogen en zelfs zijn knieŽn maakt de therapeut meestal draaiende bewegingen. Op die manier wil hij slecht functionerende organen verbeteren, onze algemene gezondheid stimuleren en instant houden.

Holistische therapie

Shiatsu maakt deel uit van de holistische therapieŽn waarbij vaak met energiepunten, energiebanen of meridianen wordt gewerkt. In zo een holistische therapie worden lichaam en geest niet apart, maar als ťťn geheel beschouwd. Daarbij wordt niet alleen het zieke of het slecht functionerende lichaamsdeel of orgaan behandelt. Bij het stellen van een sluitende diagnose wordt even goed rekening gehouden met zowel de achtergrond als met de levensstijl van de patiŽnt.

Natuurlijke levenswijze

Shiatsu stimuleert lichamelijk herstel en volledige genezing. Op die manier beschikken we weer over voldoende energie die ons lichaam zijn evenwicht bezorgt. Shiatsu zorgt voor het succesvol behandelen van allerlei vervelende ongemakken en aandoeningen, zowel op lichamelijk als op geestelijk vlak. Zo brengt deze therapie ons dichter bij onszelf. Shiatsu duwt ons in de richting van een gezonde en natuurlijke eet-en levenswijze.

T. (06) 1444 1974 Ė  mail@vdwm.nl Ė ACM